Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Programajánló

Nincsenek képek

Tapolca Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt „Határtalanul!” Kárpátaljai Szolidaritási programban 2 400 000Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése, a határon átnyúló kapcsolatépítés, segítségnyújtás. Partnerintézményünk az Aknaszlatinai Szent Anna Óvoda.

Tapolca Város Önkormányzata a „Testvértelepülési programok és együttműködések” című pályázati kiírásra benyújtott TTP-KP-1-2021/1-000213 azonosítószámú pályázaton
2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Találkozó a Ruzinovi (Főrév) búcsún” program megvalósulása érdekében.

A projekt célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése, a Bratislava-Ruzinov városrész és Tapolca közötti testvérvárosi partnerség erősítése.



befektetobarat_225px_k2.png
hétfő, 15 február 2021 17:11

Elhunyt Baski Sándor

Őszinte megrendüléssel értesültünk a szomorú hírről, hogy városunk kitüntetettje, Tapolca városának egykori vezetője, Baski Sándor elhunyt.

Baski Sándor 1931. szeptember 20-án született Budapesten. Gimnáziumi tanulmányait Pesterzsébeten végezte, majd az Apáczai Csere János Pedagógiai Főiskolán diplomázott, és munka mellett Szombathelyen elvégezte a Tanácsakadémiát.

1960 -1970 időszakban a Veszprém Megyei Tanács kulturális elnökhelyettese volt.

Ezt követően 1970 -ben került Tapolcára a Városi Tanács elnökének, és 19 évig töltötte be ezt a posztot.

Tapolca mai városias jellegének kialakításában 1970 és 1990 között nagy szerepe volt.

A mintegy 2500 lakás építése mellet „Bővíteni kellett a korábban is jó színvonalú kereskedelmi ellátást, bölcsődéket, óvodákat, iskolákat kellett építeni, középfokú intézményekre, zeneiskolára, megfelelő könyvtárra, múzeumra volt szükség, be kellett vezetni a gázt, csatornát, utakat kellett építeni, javítani kellett az egészségügyi ellátást. Abban bíztunk, hogy ezzel együtt a városban élők gondolkodása is változik. Én ma úgy látom, hogy az idő igazolt bennünket. Tapolca mostanra valódi várossá vált" - összegezte 1996-ban. Nagy szerepe volt a Tapolcai Városgazdálkodási Alapítvány kuratórumának elnökeként, a Tapolcai Termálstrand újranyitásában. Közéleti munkásságát egészen a közelmúltig folytatta, hiszen aktív tagja volt az önkormányzat munkáját segítő Idősek Tanácsának.

Nevéhez azonban nemcsak tapolcai kezdeményezések és fejlesztések fűződnek: nagy szerepevolt a Veszprémi Petőfi Színház létrehozásában, Badacsonyban az Egry Emlékmúzeum bővítésében, állandó képtár megnyitásában, Veszprém megyei művészeti díjak (Egry, Kisfaludy, Batsányi díj) alapításában is.

Tapolca Város Önkormányzata 2020-ban, Baski Sándor részére, Tapolca fejlődéséért, a mai városias jellegének kialakításáért végzett több évtizedes fáradhatatlan munkája elismeréséül TAPOLCA VÁROSÉRT kitüntetést adományozott.

 

Baski Sándort Tapolca Város Önkormányzata saját halottjának nyilvánítja. Emlékét tisztelettel és kegyelettel megőrizzük.

 

Önkormányzatunk nevében őszinte együttérzésemet fejezem ki a családnak, fájdalmukban osztozunk.

 

Dobó Zoltán
polgármester

 

Temetésének időpontja 2021. február 19-e (péntek) 11 óra, Új temető, díszparcella. (A járványügyi szabályozások maximális betartása mellett, mindenki saját felelősségére vehet részt a búcsúzáson.)

Megjelent: 2553 alkalommal